Eliberarea rezultatelor

Modul si timpul in care se elibereaza rezultatele

Buletinele de analize se emit astfel: Originalul este oferit clientului. Copia buletinelor emise ramane in laborator astfel: cele emise automatizat prin computer raman in harddiscul calculatorului si pe dischete sau CD-uri iar cele care se redacteaza manual se pastreaza in dosare sub responsabilitatea sefului de laborator.

Buletinele se inmaneaza de regula clientului sau delegatului acestuia cu respectarea cerintelor de asigurare a confidentialitatii, de catre personalul de la sectorul de receptie.

La solicitarea expresa a pacientului, rezultatele se inmaneaza altei persoane desemnata de acesta, dupa identificarea prealabila. Clientul sau delegatul acestuia semneaza la primirea buletinului in Registrul de eliberare buletine/rezultate.

Transmiterea rezultatelor se accepta a se realiza si prin telefon, fax sau e-mail dupa identificarea prealabila a solicitantului (nume, prenume, adresa, CNP) urmarindu-se limitarea acestui tip de transmitere a rezultatelor.

In situatia in care valorile rezultatelor se afla intr-o zona critica, de alarma, managementul laboratorului procedeaza la comunicari ocazionale cu clinicienii prin telefon, fax sau e-mail, astfel incat rezultatele sa ajunga cu maxima operativitate la utilizatori. Se pastreaza inregistrari ale comunicarilor realizate ca si rezultatele analizei. Buletinele de analiza sunt pastrate la sediul laboratorului timp de 7 zile dupa care cele neridicate sunt transmise clinicienilor care au efectuat trimiterea.