Ce este fertilitatea?
    Fertilitatea este capacitatea de a concepe și de a produce un copil.
    Sarcina începe cu fertilizarea unui ovul de către un spermatozoid, dar există mai multe etape pe care trebuie să le parcurgă organismul bărbatului și cel al femeii pentru ca o sarcină sănătoasă să fie posibilă.
    Unele dintre aceste etape includ:   Hormonii declanșează un ovar pentru a elibera un ovul într-un proces numit ovulație.
    Un partener trebuie să producă spermatozoizi viabili și suficienți. În timp ce ovulul călătorește printr-o trompă uterină spre uter, trebuie să întâlnească un spermatozoid pentru a fi fertilizat. Oul fertilizat trebuie apoi să se implanteze în mucoasa uterului, unde poate crește și se poate dezvolta în timpul sarcinii. Dacă un ovul nu este fertilizat în acel ciclu, organismul elimină ovulul și mucoasa uterului în timpul menstruației.
    Ce este infertilitatea?
    Infertilitatea este un termen care descrie incapacitatea de a se reproduce prin mijloace naturale. Este definită ca fiind imposibilitatea de a rămâne însărcinată după un an de relații sexuale fără contracepție. Infertilitatea se datorează adesea unei probleme cu una sau mai multe etape în procesul de a rămâne însărcinată.   Infertilitatea este diagnosticată după ce un cuplu a încercat să rămână însărcinată timp de 12 luni fără succes sau după 6 luni dacă femeia are peste 35 de ani.

Deși infertilitatea unui cuplu poate fi uneori pusă pe seama unuia dintre parteneri, în aproximativ o treime dintre cupluri, ambii parteneri sunt responsabili de infertilitate.
    La 10-20% dintre cuplurile infertile, nu poate fi găsită nicio cauză specifică.
    Rolul testării fertilității Testele de fertilitate pot fi utilizate pentru a detecta ovulația și/sau pentru a diagnostica infertilitatea.

Mai multe informatii in articolul de aici!

Profita de pretul redus la analize de fertilitate!
    Panelul de determinare a fertilitatii contine:

Estradiol
    FSH
    LH
    Progesteron
    Testosteron
    Prolactina
    DHEA-S

Pachetul de determinare a fertilitatii costa 280 lei. Recoltarea este gratuita!