Suntem aici pentru tine!

+40241 660 336

NPA Laborator Analize Medicale Constanta

  • NPA Laborator Analize Medicale Constanta
    Simptomele de intoleranta alimentara aduc probleme in special in zona gastrointestinala.
    Acestea apar dupa un decalaj mare de timp de la masa, chiar si dupa 72 de ore. Aceasta “incompatibilitate” este de fapt o indigestie, deoarece agresorul este un ingredient alimentar de care organismul nu se poate ocupa corect si complet. Cunoscuta este intoleranta la lactoza, in care exista un deficit al enzimei lactaza si, implicit, un deficit al procesarii lactozei, al digestiei zaharurilor laptelui. Astfel, acestea vor ajunge in intestinul gros nedigerate si vor determina simptome, cum sunt crampele.

    Test de screening pentru 176 de antigene alimentare- 965 lei
    Test de screening pentru 264 de antigene alimentare- 1350lei


    Acest test este util in ghidarea pacientului catre o dieta de rotaţie de 8 – 12 saptamani. Pacientul va putea evita astfel consumul alimentelor pe care nu le tolereaza şi le va inlocui cu alimente tolerate. Rezultatul furnizat pacientului la efectuarea acestui test este un profil alimentar individual care il va ajuta sa inlocuiasca alimentele faţa de care a dezvoltat anticorpi şi, in acelaşi timp, sa coreleze diversele simptome cu alimentele consumate.Testul detecteaza anticorpi IgG (a nu se confunda cu alergiile alimentare mediate de IgE) dirijaţi impotriva a 176 de antigene alimentare. Un titru crescut al IgG denota o reacţie imunologica faţa de o ţinta antigenica derivata dintr-un aliment şi care a trecut in circulaţia sangvina prin bariera intestinala.
    De notat, acest test nu este o metoda de detecţie a alergiilor alimentare acute, mediate de IgE, prezente in special la copii cu reacţii atopice.Titrurile crescute de anticorpi detecteaza şi acele reacţii alimentare intarziate, care apar la 3 – 72 de ore de la consum.


    Tinta
    Exista o ipoteza conform careia fiecare persoana are o toleranta particulara fata de alimente. Aceasta este exprimata de sistemul imunitar printr-un titru normal sau crescut de anticorpi. Cresterea titrului de anticorpi este determinata de insuficienţa barierei intestinale, ca in sindromul intestinului permeabil, care permite trecerea macromoleculelor prin bariera. Acest fenomen are ca rezultat aparitia unor tulburari de tipul alergiilor, disfunctiilor metabolice si endocrinologice, mergind pana la reactii auto-agresive.

    Principiul testului
    NATGE este un test imunoenzimatic de tip EIA pentru detecţia a 264 de antigene alimentare.
    Sistemul de detecţie este un scanner cu specificitate IgG pentru fiecare antigen si un program pentru determinarea titrului semicantitativ al fiecarui anticorp alimentar, care va sta la baza stabilirii dietei.Buletinul cu rezultatele testului reprezinta reactia individuala a pacientului fata de alimente, prezentate pe grupe. Consultatia la specialistul nutritionist impreuna cu Testul de Intoleranta Alimentara determina maximum de succes.


    Alergic sau intolerant?
    Puteti afla acest lucru in urma unei discutii amanuntite cu medicul dumneavoastra si a unor teste de provocare a hipersensibilitatii, dupa cum puteti afla si din analize de sange. in laborator se verifica daca organismul dumneavoastra produce anticorpi fata de alimente. Detectarea in sangele dumneavoastra a anticorpilor IgE specifici unui anumit alergen este un indiciu foarte sugestiv pentru diagnosticul de alergie alimentara. Pentru un diagnostic cert, se pot face teste de provocare duble, cu alimentul incriminat, si cu substante placebo. Tot prin analize de sange puteti verifica un defect enzimatic sau un deficit enzimatic. De exemplu, intoleranta la lactoza: cu ajutorul unui simplu test de sange despre activitatea genei lactazei, medicul dumneavoastra poate trage concluzii despre cat de responsabila este lactaza de declansarea simptomelor.

    Ce este alergia incrucisata?
    Extrem de bizar, pentru unii pacienti ceea ce se manifesta ca o alergie alimentara este de fapt febra fanului. De exemplu, polenul de albine contine alegeni comuni cu ai unor alimente. De asemenea, polenul de mesteacan Bet V1 contine aceleasi proteine ca multe fructe si legume. Astfel, o persoana alergica la polenul de mesteacan va avea reactii alergice la consumul de mere sau de telina.
    Din fericire, exista acum metode moderne de laborator prin care se pot testa mai multi alergeni simultan. Nu este nevoie decat de o picatura de sange. Aceste asa-numite teste de diagnostic molecular se bazeaza pe o tehnologie cu microcip, care permite evaluarea profilului alergic complet, inclusiv clarificarea situatiilor de reactivitate incrucisata.Adresati-va intai medicului dumneavoastra pentru a discuta aspectele legate de diagnosticul de alergie.
    Lista celor 264 de antigene alimentare
    1. Agar-agar (geloza)
    2. Agrise
    3. Alac necopt
    4. Albus de ou
    5. Alga Chlorella
    6. Alge Kombu
    7. Alge Nori
    8. Alune de padure
    9. Amarant
    10. Ananas
    11. Anason
    12. Andive cichorium
    13. Anghinare
    14. Ansoa
    15. Arahide
    16. Arame
    17. Ardei gras
    18. Ardei iute, Cayenne
    19. Arpagic
    20. Asmatui (hasmatuchi)
    21. Aspergillus niger
    22. Avocado
    23. Bame
    24. Banana
    25. Barba caperi negre
    26. Biban
    27. Boia de ardei
    28. Branza Appenzell
    29. Branza Camembert
    30. Branza Cottage
    31. Branza de capra
    32. Branza de oaie
    33. Branza Emmentaler
    34. Branza Gouda
    35. Branza Gruyere
    36. Branza Mozzarella
    37. Branza Tilsiter
    38. Branza topita
    39. Broccoli
    40. Busuioc
    41. Cacao boabe
    42. Cafea
    43. Caisa
    44. Calcan
    45. Calmar
    46. Capsuna
    47. Carambola (Fructul stea)
    48. Cardamon
    49. Carne de bibilica
    50. Carne de cal
    51. Carne de caprioara
    52. Carne de cerb
    53. Carne de curcan
    54. Carne de gasca
    55. Carne de iepure
    56. Carne de miel
    57. Carne de mistret
    58. Carne de porc
    59. Carne de prepelita
    60. Carne de pui
    61. Carne de rata
    62. Carne de strut
    63. Carne de vita
    64. Carobin (agent gelificator)
    65. Cartof
    66. Cartofi dulci
    67. Castan dulce
    68. Castravete
    69. Ceai negru
    70. Ceai Rooibos
    71. Ceai verde
    72. Ceai Yerba Mate
    73. Ceapa
    74. Ceapa esalot (hasma)
    75. Ceapa verde
    76. Chard
    77. Cheag de branza
    78. Chimen
    79. Chimen negru
    80. Cicoare
    81. Cimbrisor
    82. Cimbru
    83. Cirese
    84. Ciuperci
    85. Ciuperci Champignon
    86. Ciuperci galbiori
    87. Ciuperci Pleurotus
    88. Ciuperci Shiitake
    89. Coacaze negre
    90. Coacaze rosii
    91. Cod
    92. Conopida
    93. Coriandru frunze
    94. Creson
    95. Crevete
    96. Cuisoare
    97. Curmale
    98. Curmale japoneze kaki
    99. Dafin
    100. Dorada
    101. Dovleac Hokkaido
    102. Dovlecel zucchini 
    103. Drojdie
    104. Drojdie de bere
    105. Fasole Anasazi
    106. Fasole boabe 
    107. Fasole mung
    108. Fasole pastai
    109. Fasole verde
    110. Fenicul
    111. Fistic
    112. Flori de Hibiscus 
    113. Flori de lavanda 
    114. Flori de tei
    115. Fructul pasiunii 
    116. Galbenus de ou
    117. Ghimbir
    118. Grapefruit
    119. Grau
    120. Grau alac
    121. Grau cu bob monococ 
    122. Grau dur
    123. Gulie
    124. Guma de guar (emulsificator)
    125. Halibut
    126. Hamei
    127. Hering
    128. Homar
    129. Hrean 
    130. Hrib galben 
    131. Hrisca 
    132. Iaurt 
    133. Kale 
    134. Kiwi 
    135. Lapte batut 
    136. Lapte de capra
    137. Lapte de iapa 
    138. Lapte de vaca 
    139. Lemon 
    140. Leurda 
    141. Leustean
    142. Licii
    143. Lime 
    144. Linte 
    145. Lup de mare
    146. Lupinus 
    147. Macese 
    148. Macrou
    149. Mandarină
    150. Mango
    151. Mar
    152. Marar
    153. Masline 
    154. Mazare
    155. Mei 
    156. Menta
    157. Merisor
    158. Midii
    159. Miere de albine 
    160. Migdale 
    161. Morcov
    162. Muguri de bambus 
    163. Mure
    164. Musetel
    165. Nap porcesc 
    166. Nap Rutabaga 
    167. Naut
    168. Nectarina 
    169. Nuca de cocos 
    170. Nuci
    171. Nuci Caju
    172. Nuci de Macadamia
    173. Nucsoara 
    174. Oregano
    175. Orez
    176. Orez salbatic
    177. Orz 
    178. Ovaz 
    179. Papadie 
    180. Papaya
    181. Para
    182. Parmezan 
    183. Pastarnac
    184. Pastrav 
    185. Patrunjel
    186. Patrunjel radacina 
    187. Pepene galben, cantalup
    188. Pepene galben, Honeydew 
    189. Pepene verde
    190. Peste Lutjanus
    191. Peste pescar (Lophius)
    192. Peste sole
    193. Peste spada 
    194. Piersica
    195. Piper negru
    196. Piper verde 
    197. Platica 
    198. Portocale
    199. Porumb 
    200. Praf de copt 
    201. Praz
    202. Prune
    203. Quinoa
    204. Rac
    205. Radacina lemn dulce
    206. Rapita
    207. Ridiche
    208. Ridiche alba 
    209. Rodie 
    210. Roinita (Melissa officinalis) 
    211. Romanesco 
    212. Roscova
    213. Rosie
    214. Rozmarin
    215. Rubarba 
    216. Salata creata de gradina 
    217. Salata de camp
    218. Salata iceberg
    219. Salata Radicchio
    220. Salata rosie de gradina 
    221. Salata verde
    222. Salata verde
    223. Salau
    224. Salvie
    225. Sardea
    226. Scortisoara
    227. Secara
    228. Seminte de chimion
    229. Seminte de dovleac
    230. Seminte de floarea soarelui
    231. Seminte de in
    232. Seminte de mac
    233. Seminte de mustar
    234. Seminte de pin
    235. Sfecla rosie 
    236. Smochine 
    237. Sofran
    238. Soia 
    239. Somon 
    240. Spanac
    241. Sparanghel
    242. Spirulina
    243. Stiuca 
    244. Stridie 
    245. Struguri albi
    246. Susan
    247. Tarhon
    248. Telina radacina
    249. Telina tulpina
    250. Tipar
    251. Ton
    252. Ulei de sofran 
    253. Urzica
    254. Usturoi
    255. Vanata
    256. Vanilie
    257. Varza alba
    258. Varza chinezeasca 
    259. Varza creata
    260. Varza de Bruxelles
    261. Varza rosie
    262. Voinicică
    263. Wakame 
    264. Zmeura
    Mesaje



    Pentru a vedea mesajele trebuie sa va
    Autentificati
    0040241660336
    Abonati-va la newsletter
    Abonare


    Folosim cookies deoarece ne dorim sa iti oferim cea mai buna experienta online. Informatiile culese prin intermediul cookie-urilor sunt anonime, insa fara acestea, experienta ta online pe site-ul nostru ar fi semnificativ mai slaba. Mai multe informatii gasesti aici .